Üdvözöljük a Károli Könyvtárban, az új kulturális központban Szabadkán!

Az intézményt 2023-ban nyitottuk meg, főként magyarországi könyvtárak, kiadók adományainak köszönhetően. Az ingyenesen látogatható könyvtár több mint 10 000 könyvet kínál az olvasás szerelmeseinek.

Reméljük, hogy Károli Könyvtár a város kulturális életének egyik központja lesz, hisz számos izgalmas programot kínál a látogatóknak. Nyártól kezdődően egy kávézót is üzemeltetünk, ahol kellemes környezetben élvezhetik kedvenc könyveiket a vendégeink, miközben frissítő italokat és finom süteményeket fogyaszthatnak, és beszélgethetnek barátaikkal.

Az intézményünk színes programokkal várja a látogatókat. Író-olvasó találkozóink lehetőséget nyújtanak az írók és az olvasók közvetlen kapcsolatának megteremtésére, ahol a szerzők mesélnek az alkotói folyamatról és az olvasók kérdéseire válaszolnak. A felolvasó estek izgalmas lehetőséget kínálnak az irodalmi művek élvezetére, ahol megismerhetik új írók műveit vagy új megközelítéseket a már ismert műveken keresztül.

Az olvasáson túl széles körű szolgáltatásokat nyújtunk látogatóinknak. Kényelmes olvasótermek állnak rendelkezésre, ahol nyugodt környezetben élvezhetik az olvasást. Emellett korszerű környezetet biztosítunk, ahol internetezhetnek, kutathatnak vagy akár dolgozhatnak is az érdeklődők.

Azonban nem csak könyvekről és olvasásról szól az intézményünk. Rendszeresen szervezünk kulturális eseményeket, koncerteket, kiállításokat és egyéb programokat, amelyek az irodalmat, a művészetet és a kultúrát népszerűsítik a helyi közösség körében.

Kiemelt figyelmet fordítunk az olvasás és a kultúra terjesztésére a fiatalabb generációk körében is. 

Károli-könyvtár